Havreflarn - enkla eller dubbla med chokladsmörkräm!

I förra veckan bakade jag dessa underbart goda kakor men jag var inte riktigt nöjd med själva flarnen så jag bestämde mig för att testa ett nytt recept för själva havreflarnen.
Efter en studs googlande hittade jag detta recept på www.receptfavoriter.se
Smörkrämsreceptet är hämtad från Monika Ahlbergs kakbok: "Kakor små och mjuka".
 
Havreflarn
(ca 25 st, eller ca 12 st dubbla havreflarnskakor)
Ingredienser:
75 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
1 msk mjölk
1 msk ljus sirap
 
1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader).
2. Smält fettet i en stor kastrull. Ta av från plattan och rör ned resterande ingredienserna till en jämn smet.
3. Lägg upp två plåtar med bakplåtspapper och klicka ut en halv matsked med mellanrum, cirka 8 cm mellan varje klick (smeten flyter ju ut till flarn när den gräddas). Du kan eventuellt rulla ihop degen till bollar och platta ut något så blir det extra runda och fina flarn.
4. Grädda dina havreflarn i 5 minuter eller tills de har fått fin färg.
5. Låt havreflarnen svalna på bakplåtspappret så att de stelnar. Om du vill böja dem, loss dem då men en liten kniv och böj dom över något runt som borstskaft eller liknande.
6. Förvara havreflarnen torrt t ex i en kakburk annars mjuknar de något och blir sega.
 
Chokladsmörkräm:
100 g smör
2 msk kakao
2 msk florsocker
 
Rör ihop smör, kakao och florsocker till fyllningen. Bred fyllningen på hälften av kakorna och lägg sedan ihop dom två och två.
Flarnen går utmärkt att frysa, både före och efter att de har fyllts.
 
MEN JAAAA - vad goda dom är!!!
 
Chokladsmörkrämen som "tittar" fram mellan flarnen, en något salt smak blandat med sötma.
 
Och varför inte lite glass till?...
 
Och kaffe!
 
 
 
 
Mätt och belåten! Mätt på kakor - Siri då! Jaha då inga problem för mig...
#1 - - coffeeandcupcake.blogg.se:

Så gott :) Och va fina bilder :)

Svar: Tack Ida och det var ruggit goda :-)
Siri