Daimbiskvier

Herre gud vad goda dom var - Daimbiskvierna. Jag håller ju på och testar nya bakverk och fick tips om det här receptet av en god vän. I ärlighetens namn var dom kanske lite för goda för jag skulle kunna trycka i mig massor av dom här.
Har även insett att det kanske inte är så himla "hälsosamt" att baka sig igenom nya bakverk varje vecka så jag får nog ta det lite lugnare med det...
 
Min vän skickade en länk till "jennys matblogg" och det var ett jättebra recept tycker jag som resulterade i enligt min mening perfekta bottnar. Kommer hädanefter alltid använda mig av detta recept när jag gör bottnarna när jag bakar både chokladbiskvier och citronbiskvier.
 
 
 
 
Delar med mig av Jennys fantastiska recept - enkla att göra och "sjukt" goda!
 
Daimbiskvier
(ca 20 st)
 
Bottnar:
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
 
Fyllning:
150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
 
Garnering:
150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm
 
1. Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. 
Klicka ut små bottnar på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.
 
2. Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser förutom dajmen. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.
 
3. Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överfödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration. Se till att chokladen inte är för varm när när biskvierna skall doppas i den för då är det lätt att den bara "glider" av. Se till att svalnat något först.
 
Den här är till mig - dags att hugga in! MEN vad gott ♥