Havrerussinkakor!

Då var det äntligen dags för årets stora bakperiod. Om dryga två veckor är det glöggfest hemma hos oss och det gäller att förbereda sig ordentligt eftersom det är ganska så mycket som skall bakas.
Först ut är småkakorna och igår bakade jag, vaniljdrömmar, chokladdrömmar, kolakakor, havrerussinkakor och brysselkex. Jag älskar småkakor i alla de sorter och givetvis bakar jag dom alltid med smör.
 
Havresussinkakorna är ljuvliga tycker jag och väldigt enkla att göra. Och vem har inte alltid havregryn hemma? Alla nyttiga människor som äter havregrynsgröt till frukost... och där ingår inte jag - haha! (usch jag avskyr havregrynsgröt). Men man kan göra såååå mycket annat med havregryn som enligt mig smakar bättre.
 
Här kommer recept på kakorna, receptet är hämtat från  kokboken "Konditori Vete-katten ".
 
Havrerussinkakor
80 stycken
Ugnstemperatur: 180 grader
Tid i ugnen: 15-25 minuter
 
Ingredienser
265 g smör
235 g strösocker (2 3/4 dl)
165 g vetemjöl (2 3/4 dl)
150 g havregryn (5 dl)
150 g russin (3 dl)
5 g bikarbonat (1 tsk)
 
1. Blanda alla ingredienserna till en smidig deg.
2. Dela degen i fyra bitar och rulla ut dem till fingertjocka rullar med hjälp av lite vetemjöl.
3. Skär upp rullarna i bitar, cirka 20 bitar/rulle. Rulla degbitarna till kulor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och platta till varje kula lite med handen.
4. Grädda gyllenbruna i 12-15 minuter.
 
 
 
 
 
Vaniljdrömmar
 
Chokladdröm
 
Brysselkex
 
Ja men då är det bara att fortsätta baka!