En briljant idé - eller...?

Microvågsugnen är fortfarande trasig. Det blixtrar och dundrar när man sätter på den. 
- Hitta kontakten och dra ut den sa maken. Jag letade och letade men hittade inte den jävla kontakten så nu står den där och hånler åt oss den förbaskade ugnen.
Men jag kom på den "briljanta" idén att köra igång den vanliga ugnen på varmluft - ja det blir ju typ som en microvågsugn... vi värmer maten helt enkelt på ett "retrosätt"! Det funkar alldeles utmärkt förutom med popcornen dom blir liksom överallt och där dom inte ska vara... skoja bara vi köper färdigpoppade på påse. 
Även den min "briljanta" idé, jag slår mig själv med häpnad - hurra!
På toaletten har en av de (förbaskade) ungarna lyckas trycka in spolknappen så att den nästan är i sitt ursprungsläge, endast ett par millimeter saknas och det är väldigt retligt. Hur mycket jag än spolar och spolar stannar den kvar på den där "retläget". Jag tänker att om jag dricker en massa vatten och blir jättkissnödig och måste gå på toa stup i kvarten och spolar och spolar och spolar så kanske den kommer ut igen. Låter tanken snurra ytterligare ett varv och kommer på att jag behöver ju inte dricka en massa vatten för att spola utan det är ju bara att trycka på knappen. Hmm - en mindre "briljant" idé alltså.  
Jag är väldigt mörkrädd och kan titta under sängen och in i garderober och tror att det spökar i lägenheten. Är också sjukt nojig över att glömma låsa dörren och kan springa och trycka ned handtaget flera gånger innan jag är nöjd med resultatet - ja dörren är stängd och låst. Har faktiskt en återkommande mardröm där jag sakta trycker ned handtaget och dörren glider upp och jag nästan ramlar framåt av den oväntade öppnade dörren... Vilken otäck mardröm! Så nu har jag kommit på en idé - ja just precis en briljant idé för nu låser jag underlåset också. Säg det spöket eller den oinbjudna gäst som tar sig förbi det passaget? Men jag är lika förbannad varje morgon när vi har bråttom till skola och jobb och någon "jävla idiot" har låst underlåset. Tar ju en massa tid att låsa upp. Och om det börjar brinna så är det ju inte heller så himla smart att stå där och "fibbla" med nycklar som man kanske inte ens vid just det brinnande tillfället kommer ihåg var man lagt.
Men det har faktiskt löst sig genom att vi renoverar huset och utanför står en byggnadsställning och den är ju helt perfekt att kliva ut på och klättra ned om det börjar brinna.
Stannar upp i min tanke och kommer på att det kan ju klättra upp någon på byggnadsställningen och kliva in i lägenheten om jag har fönstret öppet och då är det ju inte längre någon briljant idé att låsa underlåset heller...
Usch vad trött jag blev av att få alla dessa briljanta och i vissa fall mindre briljanta idéer. Nu ska jag drömma mig bort till någon strand i Australien - DET är en briljant idé, hej då!