Lakritsmaränger!

Jag var på middag hos en god vän och kollega för några veckor sedan och då blev jag bjuden på lakritsmaränger. Det var gudomligt gott så ikväll testade jag att baka det. Här kommer receptet som kommer från kokboken "Lakrits, mint & choklad" av Elisabeth Johansson.
 
Lakritsmaränger
Ingredienser:
(ca 50 små maränger)
 
3 äggvitor
1 tsk citronsaft, färskpressad
 
1 dl socker
2 dl florsocker
1 msk lakritspulver eller 1 1/2 msk krossade salmiaktabletter
 
Tillagning:
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
 
2. Vispa äggvitor och citronsaft skummigt. Sänk hastigheten och vispa in hälften av sockret.
Tillsätt resten av sockret och vispa i ett par minuter på högre hastighet.
 
3. Sikta flor och lakrits genom en sikt eller finmaskig sil. Vänd ned det i skummet med en slickepott.
Spritsa ut små maränger på en plåt med silikonmatta eller bakplåtspapper eller klicka ut marängerna med ett par skedar.
 
4. Grädda marängerna i ca 5 minuter. Sänk temperaturen till 100 grader och låt marängerna torka i ugnen i ca 1 - 1,5 timme.
 
 
 
 
Mums vad gott! En ny favorit.