Dumleformar

 
 
Dumleformar
(24 st)
 
Ingredienser:
200 g smör
2 dl rörsocker flor
4 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
12 dumlekulor
 
Gör så här:
 
1. Rör smör och rörsocker smidigt. 
Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. 
Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
2. Dela kolorna mitt av. Rulla ut degen tillen rulle som skärs i 24 bitar. Forma bitarna till bollar. Lägg bollarna i småkaksformar. Gör ett hål mitt i varje boll och stoppa i en bit kola. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Låt svalna.
 
Jag har faktiskt aldrig lyckats hitta rörsocker flor utan har helt enkelt bytt ut det till rörsocker. I år använde jag mig av muscovadosocker vilket ger en lite "lättare" kaka jämför med om man använder rörsocker. Tycker att båda funkar. Dessutom brukar jag trycka ned en HEL dumlekola, varför snåla på det som är gott? 
Receptet har jag hämtat från "Matmagasinet".
 
Lycka till!